Плюси і мінуси вантажних перевезень автомобільним транспортом

Плюси і мінуси вантажних перевезень автомобільним транспортом

У 2021 році більше 70% від усіх видів доставок складають вантажні перевезення за допомогою автомобільного транспорту. Популярність даного способу обумовлена декількома причинами. Головне, він найдоступніший, в порівнянні з залізницею, морськими суднами і авіацією. Дозволити собі доставку автотранспортом може навіть представник малого бізнесу.

Чому автомобільні вантажні перевезення вважаються найкращими

За допомогою вантажних автомобілів можна "від дверей до дверей" доставити товар по одному населеному пункту, в межах одного міста або держави. Таку можливість не можуть надати поїзда, морські судна або літаки. Саме тому найчастіше для транспортування використовуються вантажні автомобілі. Вони можуть бути різних розмірів, в залежності від потреби споживача. Також цей спосіб можна вважаті найкращім за співвідношенням ціни та часу. Основні плюси перевезень на авто:

  • вантаж може бути застрахований;
  • під час поїздки клієнт може на кожному етапі зв'язатися з водієм і проконтролювати процес транспортування;
  • може бути перевезений абсолютно будь-який вантаж, від замороженої харчової продукції до негабаритних об'єктів;
  • можливість заощадити, скориставшись попутними або збірними перевезеннями;
  • контроль вантажу за допомогою GPS-трекера.

Ще одна перевага полягає в тому, що не доведеться наймати додаткових співробітників для завантаження або вивантаження товару. Таку послугу за додаткову плату може надати перевізник. Якщо потрібно в цілості й схоронності, недорого і швидко доставити товар у будь-який населений пункт України або в іноземну державу, варто замовити вантажоперевезення компанії "Avrora Trans". Фірма вже давно зарекомендувала себе і отримує тільки позитивні відгуки від відправників і одержувачів.

Недоліки автомобільних вантажних перевезень

Недоліки вантажних перевезень за допомогою автомобільного транспорту можуть з'являтися, в залежності від обставин. На швидкість доставки можуть вплинути погодні умови. Якщо це сніжна зима, рухається вантажний транспорт набагато повільніше. Іноді затримується прибуття через державні укази, які можуть заборонити в'їзд вантажного транспорту на територію того чи іншого населеного пункту.

Якщо доставити вантаж потрібно в країну далекого зарубіжжя, це може бути дуже дорого для відправника. З метою економії користуються попитом послуги попутних перевезень.