Що таке пейнтбол? (фото)

Що таке пейнтбол? (фото)

Пейнтбол – це командна гра з використанням маркерів, які стріляють кульками з фарбою. Кульки розбиваються під час ударів та фарбують те місце, в яке було влучання. Існую два види цього незвичайного спорту: тактичний та спортивний. В Україні існує багато організаторів подібних «іграшкових стрілянин» майже в кожному місті, а якщо вас цікавить насамперед у Львові пейнтбол, то приходьте у спортивно-відпочинковий комплекс «BNB». Але перед відвідуванням не забудьте захопити побільше друзів, бо великою компанією буду набагато цікавіше проводити час.

Обов’язковою екіпіровкою для пейнтболу є маска. Усі, хто бере участь у грі, повинні буті в пейнтбольній масці, яка виготовлена спеціально для цього. Найбільша швидкість кульки з фарбою дорівнює не більше 91 метра за секунду (327,6 кілометрів за годину) згідно з офіційними правилами гри. Саме тому, якщо не використовувати маску, можна влучити кулькою в око, а це може призвести до серйозних наслідків.

Зброя, яка використовується для гри в пейнтбол, має назву маркер. Вона складається з балону газу та ємності для кульок. Саме мініатюрний газовий балон виштовхує кульку з маркера. А кулька має желатинову основу, в середині якої знаходиться фарба.

Згідно з правил гри людина, в яку влучає кулька з фарбою від свого або чужого гравця, вибуває з гри. Пляма від фарби має бути більше 2,5 см. Рахуються влучання не тільки в захисну екіпіровку та одяг, а й в зброю. Деякі спортивні клуби міняють встановлюють правила згідно з вимогами клієнтів та в рамках правил безпеки, щоб не зашкодити здоров’ю усіх учасників спортивної гри.

Що таке пейнтбол? - фото 1

Також згідно з правил знаходитись без маски на гральному майданчику  заборонено. За межами грального майданчику маркер (зброя) повинна бути на запобіжнику, щоб не травмувати випадково людей без захисної екіпіровки. Але все одно у безпечній зоні всім рекомендують вдягати спеціальні полікарбонатні окуляри. Всі ці правила та рекомендації обов’язково виконуються на всіх офіційних змаганнях, як кубок України з пейнтболу, або будь-якого міста.

Що таке пейнтбол? - фото 2

Не рекомендується стріляти впритул, бо це дуже боляче. Коли виникає ситуація, що з’являється можливість вистрілити з близької відстані, то прийнято казати голосно «Аут». Це буде означати вибування суперника з гри без стрілянини, плям на одязі, та болісних влучань.

Що таке пейнтбол? - фото 3

Влучання з 15-20 метрів чутливі для тіла людини, але витримати можливо. Влучання впритул проходить дуже боляче, тому не слід цього робити. Бували випадки, коли в гравців без масок влучали в зуби, в очі. Наслідки після цього жахливі, перевіряти не треба. Також приділіть увагу та забезпечте шию захисними шарами тканини. Для цього можна використати декілька шарфів або інших тканин будь-якого формату.

Що таке пейнтбол? - фото 4

Сьогодні пейнтбол використовується навіть для підготовки працівників охоронних служб, бо весь процес дуже нагадує реальний бій з використанням зброї. До того ж для цього спеціально підготовляють маркери, які за формою та вагою дуже схожі з реальною зброєю.

Що таке пейнтбол? - фото 5